Що робили на КРСЄ цього разу лідери громадськості Донеччини та Луганщини

Що робили на КРСЄ цього разу лідери громадськості Донеччини та Луганщини

Що робили радники, читайте далі в цій публікації. Частина радників КРСЄ (так скорочено називають Консультаційну групу (радників) з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей, що працює при межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру) долучалися до роботи профільних тематичних груп офлайн, а частина мала змогу бачити трансляцію та долучатися до обговорень онлайн через ZOOM-конференцію.

Зображення

Таким чином, програма зустрічі цього разу була присвячена темі: «Підведення підсумків роботи за 1 півріччя 2021 року, розробка дизайнів новітніх заходів, консультації щодо впровадження ініціатив та поточних планів консультаційних груп з розподілом ролей радників».

Тому, засідали, працювали, робили «мозгові штурми» та мотиваційні вправи, їздили з громадським моніторингом та розробляли концепти та графіки необхідних для реалізації планів співпраці з Програмою ООНі із відновлення та розбудови миру в напрямку покращення соціальної єдності в Донецькій та Луганській областях.

Зображення

За підсумками групових засідань радників:

  • Прийняли до увагу інформацію спеціалістів з питань соціальної єдності – Ганни Боровой та Євгена Кузнєцова щодо стану реалізації та планів роботи до кінця року за напрямком «соціальна єдність».
  • Вирішили делегувати по обміну досвідом делегацію для участі в презентації відкриття обласної STEM-лабораторії в м. Краматорськ та клопотати в Програмі ООН із відновлення та розбудови миру щодо підтримки на наступні періоди локальних ініціатив молоді в напрямку реалізації STEM-проектів.

Зображення

  1. підтримати ініціативу по проведенню «культурних діалогів на лінії розмежування» саме в цікавому обговореному на засіданні форматі,
  2. опрацювати можливості допомоги проведенні міжрегіонального Фестивалю «Світогляд» та клопотати в Програмі ООН із відновлення та розбудови миру про підтримку фестивалю в цьому році;
  3. клопотали до команди Театру розробити та провести майстер-клас по театральному мистецтву для: радників та для учасників фестивалю-конкурсу «Світ без обмежень».

Зображення

  • Опрацювали структуру майбутнього веб-ресурсу «Радники-трендсеттери» та вирішили докласти максимальних зусиль до появи онлайн-платформи цього ресурсу протягом двох місяців.
  • Прийняли до уваги ініціативу членкині ради Світлани Агаджанян щодо проведення рамках регіонального фестивалю міського пікніка в сквері «Дитячий», місто Дружківка Донецької області за участю локальних Амбасадорів Миру 27 липня 2021 року та клопотали до Програми ООН із відновлення та розбудови миру щодо підтримки цієї ініціативи. Вирішили, що на фестивалі буде використано мобільне обладнання ГО «Амбасадори миру» в підтримку заходу Амбасадорами миру з м. Костянтинівка, членами КРСЄ.
  • Прийняли до уваги інформацію Олександра Вознюка щодо інтеграції людей з інвалідністю до процесів прийняття рішень. Вирішили затвердити запропоновану методику роботи в цьому напрямку. Рекомендували долучити до цього процесу інклюзивних громадських радників Донецької та Луганської областей та розробити відповідний навчальний блок в «Школу інклюзивних громадських радників».
  • Розглянули проект «Школа інклюзивних громадських радників» та внесли відповідні коригування до нього у вигляді окремих блоків навчання та рекомендували тренерів.

Зображення

  • Проголосували та затвердили перелік молодіжних проектів за підсумками діалогових майданчиків «Галерея кращих практик соціальної єдності» — обрали 12 претендентів-команд на участь в Таборі Миру U RPP, концепт якого розробили та затвердили на засіданні.

Зображення

  • Визначилися з форматами та графіком проведення спільних інклюзивних заходів до кінця 2021 року: Фестивалем-конкурсом «Світ без обмежень», (під егідою якого в цьому році вирішили провести «Красу без обмежень» та «Мужність без обмежень», а також Східний інклюзивний форум); діалоги про моніторинг стану об’єктів соціальної сфери за допомоги інклюзивних громадських радників в Донецькій області згідно запропонованого Департаментом соціального захисту населення переліку громад для відвідування громадськими активістами.

Зображення

  • Розробили та затвердили технічне завдання для розробки нової гри для молоді та дорослих по конфліктах з командою ГІСМАОВК.
  • Опрацювали та погодили графік діалогових заході ГІСМАОВК та вирішили долучитися до деяких з них в якості експертної підтримки.

Зображення

  • Розглянули ініціативу радників — Миколи Надулічного та Світлана Фоміної, яка виникла за підсумкамиспілкування із делегацією Запорізької області по налагодженню зав’язків та вивченню питань інклюзії в партнерських в м. Бердянськ організаціях, які співпрацюють з UNRPP. Виріши клопотати про підтримку організації спільного обмінного візиту.
  • Розібралися з повноваженнями нових децентралізованих районних адміністрацій та можливостями взаємодії з ними громадськості.

Зображення

  • Зробили висновок, що працювати далі КРСЄ буде поки в такому ж форматі, як незалежна клубного формату спільнота, яка засідає за наявності накопичених питань, які відповідають напрямку соціальної єдності Програми ООН із відновлення та розбудови миру, та як публічний громадський органам при Програмі, який розробляє, погоджує та сприяє реалізації спільних планів за відповідним напрямком.

Зображення

Далі, про реалізацію панів та ініціатив, що розробляються та реалізуються за підтримки Консультаційних груп (радників) з питань соціальної єдності Донецької та Луганської областей в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, читайте тут в новинах веб-платформи.

Команда радників КРСЄ

17:00
Використовуючи цей сайт, ви маєте погодитися з викорстанням нами файлів cookie.